Empat Cara Mudah Yang Boleh Membantu Pengasuh Anda Menjadi Yang Terbaik

Apa yang pengasuh terbaik tahu? Sangat terbaik bukan sekadar kata sifat untuk menerangkan apa yang setiap bapa atau ibu harapkan pengasuh mereka! Ia juga merupakan akronim yang berguna untuk memastikan pengasuh memahami rejim kanak-kanak sebelum kekal kelihatan betul-betul mengikutinya baca ini. Sejurus sebelum anda membenarkan rumah dan meninggalkan anak anda di bawah rawatan orang lain, pastikan anda melebihi keperluan dalam senarai semak terbaik anda – waktu tidur, masa lapang, snek/makanan dan tandas.

Dari segi waktu tidur, pastikan anda telah menetapkan peraturan khusus anda dengan jelas, cth., tiada makanan selepas jam 8 malam. Sekiranya anda mempunyai anak kecil, tekankan dalam pengasuh anda keperluan untuk meletakkannya di belakangnya semula apabila dia tidur, walaupun untuk tidur sebentar. Waktu tidur biasanya merupakan masa yang sukar, dan penuh harapan, terutamanya dengan kanak-kanak hiper atau kanak-kanak prasekolah. Ingatkan pengasuh anda untuk membenarkan anak anda berehat apabila waktu tidur semakin hampir dan lebih daripada rutin waktu tidur anak anda. Anda perlu menunjukkan apa-apa kesukaran tidur yang termasuk mengompol atau berjalan sambil tidur.

Kanak-kanak kecil suka melibatkan diri secara aktif jadi keseronokan adalah penting untuk berbincang bersama dengan pengasuh anda. Berikan petua pengasuh anda untuk menghiburkan anak anda. Bincangkan rutin kegemaran, permainan dalam talian dan mainan. Sekiranya anda mempunyai anak kecil, tekan betapa pentingnya dia tidak akan jauh dari pandangan pengasuh anda. Pengasuh sama sekali tidak membenarkan kanak-kanak berumur di bawah 5 tahun bermain dengan mainan yang bersaiz lebih kecil berbanding dengan penumbuk kanak-kanak itu. Dan belon lateks adalah benar-benar tidak-tidak! Mereka benar-benar bahaya tercekik yang berbahaya.

Sejurus sebelum mengambil atau menyediakan bahan makanan pada waktu snek, pastikan pengasuh anda ingat untuk kerap mencuci tangannya serta lengan anak anda. Bincangkan betapa pentingnya anak-anak kecil duduk sambil menelan dan bukannya menikmati permainan video semasa makan kerana anak lelaki atau perempuan anda mungkin ketawa dan tercekik suapan makanan. Hidangan mudah atau bulat yang akan meluncur ke saluran pernafasan, seperti anjing peliharaan atau anggur yang mendesis, tidak semestinya diberikan kepada kanak-kanak kecil di bawah umur 5 tahun. Kanak-kanak yang lebih muda hanya tidak mempunyai kemajuan gigi geraham untuk menjadi lengkap untuk mengunyah ini. jenis makanan. Perkara yang sama berlaku untuk makanan rumit seperti manis. Nasihatkan pengasuh anda tentang sebarang tindak balas alahan bahan makanan yang mungkin dialami oleh anak lelaki atau anak perempuan anda dan hanya meninggalkan bahan makanan yang anda rasa tidak berbahaya apabila dia memberi makan kepada anak anda. Anda mungkin boleh memilih untuk hanya memberi makanan yang tidak perlu dimasak supaya pengasuh anda tidak perlu menggunakan dapur. Ingatkan pengasuh anda bahawa bahan makanan yang disusun daripada ketuhar gelombang mikro benar-benar harus dibiarkan sejuk di sana untuk mendapatkan beberapa minit sebelum dibawa keluar. Dan dia akan ingin melihat suhu semua makanan untuk memastikan ia benar-benar tidak terlalu panas.

Apabila bercakap tentang tandas, ia adalah satu rancangan yang sangat baik untuk membekalkan sarung tangan pakai buang untuk digunakan oleh pengasuh anda semasa menukar lampin anak anda. Ingatkan pengasuh anda untuk biasanya melaraskan lampin sebelum meletakkan anak anda di atas tilam atau semasa mengangkatnya. Jika anda mempunyai cara unik untuk membuang lampin, pastikan anda memberitahu pengasuh anda tentang perkara ini. Seorang pengasuh harus tahu untuk membersihkan jarinya sejurus selepas mengambil dan membuang sarung tangan dan serta-merta selepas berkhidmat kepada anak anda dengan tandas. Anda juga akan mahu membenarkan dia mengetahui sebarang teks atau gerak isyarat yang digunakan oleh anak lelaki atau anak perempuan anda untuk memberi isyarat bahawa dia perlu melawat tandas.

Membincangkan program Terbaik ini menggunakan pengasuh anda memastikan anda bahawa keperluan untuk tidur, beriadah, snek dan tandas disalut secara meluas sebelum anda keluar. Dan ia mengurangkan sebarang persoalan dalam kepala pengasuh anda bahawa dia memberikan tahap penjagaan yang anda inginkan untuk anak tersayang peribadi anda!

Leave a Reply

Your email address will not be published.